Головна  →  Новини  →  10 серпня 2020

Віталій Кличко звернувся до парламенту розробити та внести зміни до законодавства про дорожній рух

Віталій Кличко звернувся до парламенту розробити та внести зміни до законодавства про дорожній рух

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутатів Верховної Ради і закликав їх розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах. Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Резонанс викликала моя заява щодо дій компанії Bolt, яка без погодження з містом розмістила пункти прокату електросамокатів у столиці. Я хочу ще раз пояснити свою позицію і ситуацію. В нашому місті мешкає понад 3 мільйони людей. І їх взаємовідносини в суспільстві, господарча та підприємницька діяльність прописані в законах і правових актах. І один із обов’язків місцевої влади – слідкувати за дотриманням таких правил», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, рух такого виду «транспорту», як електросамокати, не врегульований чинним законодавством України.

«Тому питання: де саме мають їздити такі засоби пересування – по дорозі, тротуарах, велосипедних доріжках? За якими правилами: швидкість, світлові позначення, з якого віку «водія»? Адже йдеться про безпеку руху, про здоров’я і життя всіх його учасників – тих, хто на самокатах, автомобілістів, велосипедистів, мотоциклістів, пішоходів. Дати відповіді і врегулювати всі ці питання має законодавство України про дорожній рух. Чому діяльність компаній у наданні послуг з прокату має бути узгоджена з містом? Бо пункти прокату (чи місця, де можна взяти або залишити електросамокат) розташовані на території міста. І не може будь-хто прийти і просто за бажанням надавати послуги, за які не несе жодної відповідальності. Про який порядок і правопорядок можна говорити в такій ситуації? Чому одні повинні працювати за правилами, а інші – ні? Тому я офіційно звертаюся до депутатів Верховної Ради: розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах», – зазначив Віталій Кличко.

Він також закликав компанію BOLT працювати виключно в правовому полі і усвідомлюючи відповідальність за законність і безпеку послуг, що вона надає.

«Я розумію, що місто розвивається, що повинен розвиватися бізнес. Зокрема і той, що пропонує послуги екологічного транспорту. Але робота всіх підприємств і всіх підприємців має бути цивілізованою і законною. Тим більше, коли йдеться безпеку, здоров’я і життя людей», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена