КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2020

В столиці збільшується кількість дітей, які хворіють на коронавірус

В столиці збільшується кількість дітей, які хворіють на коронавірус

У столиці збільшується кількість дітей, які хворіють на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу зазначити, що в столиці збільшується кількість дітей, які хворіють на коронавірус. Загалом за весь період захворіли 1592 дитини. 674 з них (це понад 42 відсотки) захворіли тільки за останні 4 тижні. Хворіють у Києві і немовлята, і підлітки. Найменшому з інфікованих мешканців столиці на момент виявлення хвороби було усього кілька днів. Найбільше ж хворіють діти у віці від 5-ти до 14-ти років», – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що кількість хворих дітей збільшилась, зокрема, і з початком нового навчального року.

«Підкреслю: місто контролює дотримання санітарних норм у навчальних закладах. Школи та садочки працюють сьогодні за чітко визначеним регламентом. Заклади чи окремі класи та групи, де виявили хворих, закривають на карантин. На сьогодні в столиці закриті на карантин 6 шкіл – через захворювання вчителів. На самоізоляцію та дистанційне навчання перевели загалом 290 класів у 126-ти школах міста. Там, де хворіють учні», – повідомив Віталій Кличко.

Усього хворих на коронавірус школярів виявили 346. Та 190 педагогів.

У дитячих садочках через випадки вірусу тимчасово закриті 23 групи. Три дитсадки – на карантині. По одному у Печерському, Святошинському та Деснянському районах. Наповненість дітей у садочках сьогодні – понад 52 відсотки.

Мер зазначив, що хоча діти хворіють на коронавірус у більш легкій формі і серед них небагато госпіталізованих, вони є розповсюджувачами інфекції. І можуть заразити і рідних у сім’ях, і ровесників, з якими спілкуються.

«Тому закликаю батьків уважно ставитися до здоров’я своїх дітей. Пояснюйте їм, що треба дотримуватися правил безпеки. Показуйте це власним прикладом», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.