Головна  →  Новини  →  10 грудня 2020

Центральна районна бібліотека імені Ф. Достоєвського отримала звання «Бібліотека року» в Україні

Центральна районна бібліотека імені Ф. Достоєвського отримала звання «Бібліотека року» в Україні

Щороку Українська бібліотечна асоціація спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України проводить Всеукраїнський конкурс на здобуття звання «Бібліотека року» серед бібліотек України, незалежно від відомчого підпорядкування. Метою конкурсу є посилення ролі бібліотек у соціокультурному та інформаційному просторі країни.

Цього непростого 2020 року почесне звання «Бібліотека року» серед усіх бібліотек країни виборола Центральна районна бібліотека імені Ф. Достоєвського.

Це подвійна перемога, тому що це перший раз, коли столична бібліотека досягла такого високого звання.

Зазначимо, що в Солом’янському районі публічні бібліотеки зі книгосховищ і книгозбірень уже давно перетворилися на сучасні відкриті простори, де кожен охочий може вибрати і книги до вподоби, і цікаво та творчо провести свій вільний час (зустрічі, презентації, майстер−класи, концерти, виставки тощо).

Також тут можна вивчити мову (курси англійської та української), навчитися комп’ютерної грамотності (бібліотеки входять в мережу Цифрових хабів), підвищити свій правоосвітній рівень, знайти друзів за інтересами (гуртки, клуби, студії).

У карантинний період на районні бібліотеки лягає подвійна відповідальність – працювати в контексті нової реальності, коли межі між цифровим і фізичним світом розмито, − забезпечувати читачів потрібною літературою, використовувати всі можливості сучасного онлайн нетворкінгу, створювати якісні культурні продукти, продовжуючи ефективно комунікувати з громадською спільнотою.

Щиро вітаємо і пишаємося! 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена