Головна  →  Новини  →  20 січня 2021

Розпочалась реєстрація для участі у сертифікації педагогічних працівників 2021

Розпочалась реєстрація для участі у сертифікації педагогічних працівників 2021

Реєстрація розпочалася 18 січня 2021року і триватиме до 31 січня включно. Першим етапом сертифікації буде незалежне тестування, що відбудеться вже 27 лютого.

Успішне проходження сертифікації дозволяє вчителям отримувати  надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Зареєструватись на сертифікацію можуть вчителі початкових класів, які працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років.

Реєстрація проводитиметься у два етапи:

Ø основний етап (18-27 січня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;

Ø додатковий етап (28-31 січня) – у межах граничної кількості вчителів, які можуть реєструватися на сертифікацію 2021.

Згідно з наказом МОН, цьогоріч участь у сертифікації зможуть взяти не більше 2000 педагогів, тому реєстрацію буде припинено достроково, якщо 2000 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Щоб зареєструватись на сертифікацію, необхідно заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується на сайті Українського центру оцінювання якості освіти і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Докладніше про порядок реєстрації можна прочитати на сайті УЦОЯО за посиланням.

Сертифікація є добровільною, а педагог може відмовитися від участі у ній на будь-якому її етапі. 

Вчителі, які мають документ про успішне проходження сертифікації або не змогли 2020 року успішно пройти хоча б один із етапів сертифікації, не мають права брати участь у сертифікації 2021 року.

Перший етап сертифікації 2021 – незалежне тестування – відбудеться 27 лютого, його проводитиме УЦОЯО.

Другий етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності – заплановано на березень-квітень, третій – вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації – на вересень-листопад 2021 року. Другий та третій етапи проводитиме Державна служба якості освіти та її територіальні органи.

Сертифікат дійсний три роки. Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи “Нова українська школа”, сертифікація замінить атестацію педагогів.

Джерело: МОНУ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена