Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2013

Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва нагадує!

Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва нагадує!

18.09.2012р. Верховна Рада України прийняла Закон про внесення змін до статтей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010р. № 2464-VI, яким регламентовано:

ФО – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та ті члени їхніх сімей, які беруть участь у їхній підприємницькій діяльності, - сплачують ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20-го числа наступного за цим кварталом місяця.  Звітним періодом є рік. Фізичні особи – підприємці формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

ФО – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються незалежною професійною діяльністю, а саме: науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, у тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями) сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року. Звітним періодом також є рік.

                                 

Особлива увага!!!

Фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, що ведуть облік доходів і витрат на загальних підставах, здають декларації до органів Державної податкової служби про свій дохід та самозайняті особи, які отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, і які не здали звіт у визначені Законом терміни, повинні прибути до управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва за адресою: м.Київ, пров.Західний,4, кім.110, 111 для вирішення питання погашення заборгованості.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена