Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2013

Новини міста: Віктор Корж відвідав Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді

Новини міста: Віктор Корж відвідав Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді

Міська влада забезпечуватиме єдиний фронт турботи та уваги шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення. Про це під час робочого візиту до Київського міського правобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді заявив заступник голови КМДА Віктор Корж.

«У міської влади активна позиція щодо підтримки дітей та молоді, зокрема юних киян, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу. Завдяки виконанню соціальних ініціатив Президента України у столиці активізувався розвиток мережі соціальних служб, значно збільшилась кількість фахівців соціальної роботи, а найголовніше – обсяг надання соціальних послуг найуразливішим категоріям мешканців міста. Весь комплекс заходів, що здійснюється, спрямований на якісний супровід та надання фахової допомоги людям, які з різних причин опинились у складних життєвих обставинах. Передусім йдеться про вирішення медичних, правових, соціальних, освітніх проблем з якими подекуди стикаються люди з позитивним ВІЛ-статусом. Тож подолання стигматизації та формування толерантного ставлення до них у суспільстві є дуже важливим питанням» – зазначив Віктор Корж.

Загалом у столиці на диспансерному обліку перебуває 10 000 ВІЛ-інфікованих осіб. Також в міському Центрі СНІДу перебуває на диспансерному обліку 564 дитини, з яких у 170 встановлено діагноз ВІЛ-інфекція.

Наразі на обліку у Київському міському правобережному центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді перебуває 277 осіб. 147 осіб – діти, з них діти з позитивним ВІЛ-статусом 80, з невизначеним – 23, 44 ВІЛ-негативні. 130 осіб – ВІЛ-позитивні батьки, опікуни.

За період діяльності центру 2008-2013 спеціалістами соціальної роботи була надана адресна соціальна допомога 3060 киянам, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІД та членам їх родин. Основними засадами фахової діяльності правобережного центру створення можливості нормалізації: дотримання стилю життя, максимально наближеного до життя оточуючих здорових людей, підвищення самооцінки, отримання родинами інформації про права, пільги, про необхідну фахову допомогу, про державні, громадські та приватні заклади допомоги, отримання необхідних консультацій фахівців (психолога, соціального педагога, соціального працівника), сприяння розвитку толерантності та відкритості у громаді.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена