Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2013

Новини міста: У столиці запрацює гаряча лінія психологічної підтримки «Телефон довіри»

Новини міста: У столиці запрацює гаряча лінія психологічної підтримки «Телефон довіри»

Аби кожен мешканець столиці мав можливість звернутися та отримати допомогу соціальних працівників у Києві відновлять роботу цілодобової гарячої лінії психологічної підтримки «Телефон довіри». Про це повідомив заступник голови КМДА Віктор Корж.

 «Однією з основних новацій у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України є розвиток мережі соціальних послуг. Зокрема, збільшення кількості фахівців соціальної роботи, які сьогодні виконують дуже важливу функцію безпосереднього контакту з киянами та їхніми родинами, що опинилися у складних життєвих обставинах. Столична соціальна робота має свою специфіку і певні традиції, на часі вдосконалення надання системної допомоги найуразливішим категоріям мешканців міста», – зазначив Віктор Корж.

У Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформують, що для поліпшення здійснення соціальної підтримки сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, з 2012 року до мережі центрів влилось 12 тисяч фахівців із соціальної роботи. Відповідно штат столичної мережі збільшився на 564 особи.

Фахівці із соціальної роботи працюють з наступними категоріями населення: сім’ями з дітьми, де є складні відносини між батьками, непорозуміння між батьками та дітьми, родинами, де зловживають алко\наркотичними речовинами, де є особи з інвалідністю, де один з членів родини повернувся з міць позбавлення волі; сім’ї, де є прояви насильства, особи з числа дітей-сиріт до 23 років та інші.

Наразі майже у 5 разів збільшилась кількість сімей, які охоплені соціальними послугами, і складає більше 14,5 тис. родин, в яких виховується майже 18 тис. дітей. Суттєво збільшилась кількість звернень до фахівців із соціальної роботи – майже 100 тис. Втричі збільшилось охоплення клієнтів кваліфікованою соціальною підтримкою. Понад 106 тис. осіб є учасниками групової роботи, а понад 167 тис. осіб одержали індивідуальні соціальні послуги. Також втричі збільшилася кількість сімей під супроводом (понад 600 сімей). Поліпшилася взаємодія з партнерськими суб’єктами, значно зросла кількість повідомлень майже 4000, що позитивно впливає на оперативність вирішення складних життєвих обставин родиною.

За матеріалами kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена