Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2013

Жінки Солом’янського району відвідали Шевченківський національний заповідник з нагоди відзначення 200-річчя з Дня народження Кобзаря

Жінки Солом’янського району відвідали Шевченківський національний заповідник з нагоди відзначення 200-річчя з Дня народження Кобзаря

Спілка жіночих організацій Солом’янського району разом із жінками Громадської ради при райдержадміністрації відвідали Шевченківський національний заповідник з нагоди відзначення 200-річчя з Дня народження Кобзаря. Історичний комплекс розташований на Чернечій горі (Тарасовій) горі, неподалік від Дніпра, в районі всесвітньо відомих Канівських дислокацій, які є не лише геологічною пам’яткою, а й пам’яткою природи.

Під час подорожі до Канева жінки Солом’янки переглянули нову експозицію Державного музею Т.Г.Шевченка та виставку картин відомих українських художників на тему життя і творчості Тараса Шевченка, побували на Шевченковій могилі та в хатині Кобзаря, точно відтвореній за його творами, в якій так пахло свіжоскошеним різнотрав’ям.

Не оминули солом’янки й інші цікаві пам’ятки археології, архітектури, історії, мистецтва та природи, розташовані та території заповідника.

Окрім цього, киянки також побували на Канівському водосховищі та відвідали Канівську ГЕС.

 

Довідково

Шевченківський національний заповідник (місто Канів, Черкаської обл.) – створений відповідно до Постанови Ради Міністрів УРСР  №287 від 21.11.1989 р. на базі існуючого Канівського державного музею-заповідника Т.Г.Шевченка з метою дбайливого збереження шевченківських меморіальних місць і навколишнього природного середовища в м.Каневі.  До складу Заповідника входять пам’ятки (об’єкти)  культурної спадщини українського народу, що становлять значну історичну і культурну цінність та органічно пов’язані з Шевченковою могилою в один меморіальний комплекс.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена