Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2013

Киянам безкоштовно вимірювали артеріальний тиск

Киянам безкоштовно вимірювали артеріальний тиск

У рамках відзначення Всесвітнього дня серця на Володимирському ринку відбулася акція з профілактики гіпертонії «Майстерня здоров’я», яка була організована за підтримки Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, Департаменту охорони здоров’я та Громадської ради Міністерства охорони здоров’я України.

У рамках акції всі охочі безкоштовно мали можливість виміряти артеріальний тиск та рівень цукру в крові, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та рецепт за результатами обстеження.

Долучився до акції й перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

Він зауважив, що акція проводиться саме на Володимирському ринку недарма, адже щодня його відвідують близько 10 тис. осіб і ще декілька тисяч тут працюють. Безумовно, існує ризик, що комусь може стати погано й буде необхідна елементарна перша допомога. Утім основною метою проведення акції є профілактика та запобігання серцево-судинних захворювань, покращення обізнаності населення в цьому питанні та стимулювання здорового способу життя.

«Уже за перші дві години акція показала свою ефективність. Протягом цього часу із сорока людей, які відвідали медичний пункт, у половини виявили схильність до гіпертонічної хвороби, про яку вони не знали раніше, у десяти був підвищений рівень цукру, а шести особам було надано невідкладну допомогу через високий тиск. Я вважаю очевидним, що така акція має проводитися на постійній основі і не тільки на Володимирському ринку. Зі свого боку Київська міська державна адміністрація буде сприяти тому, щоб усі великі заклади торгівлі та побуту мали подібні медичні пункти», – зазначив Анатолій Голубченко.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена