Головна  →  Новини  →  8 листопада 2013

Новини міста. Олександр Пузанов: «Київ продовжує створення сучасної системи електронного урядування»

Новини міста. Олександр Пузанов: «Київ продовжує створення сучасної системи електронного урядування»

Апарат Київської міської державної адміністрації закупив ще 1500 ліцензій користувача інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний інформаційний простір» (ІТС «ЄІПК»). Таким чином, столиця продовжує реалізацію проекту, за який 28 жовтня вже отримала нагороду «Лідер електронного врядування – 2013». Про це повідомив заступник голови КМДА – керівник апарату Олександр Пузанов.

За його словами, зраз в системі електронного документообігу ІТС «ЄІПК» працюють 2165 користувачів. До системи вже підключено апарат КМДА, Київраду, всі структурні підрозділи, районні адміністрації та ключові комунальні підприємства.

«До кінця 2013 року ми плануємо довести кількість користувачів до 5300 осіб. Така кількість ліцензій дозволить зв’язати в єдину систему електронного документообігу не тільки КМДА зі всіма її всі структурними підрозділами, районними адміністраціями і комунальними підприємствами, але й усі установи і організації територіальної громади Києва, зокрема поліклініки, лікарні, школи та дитячі садки. Тоді можна буде стверджувати, що в столиці працює повноцінний електронний документообіг», – розповів Олександр Пузанов.

Заступник додав, що електронний документообіг – це лише перший етап на шляху до повноцінно функціонуючого електронного урядування.

«Електронне урядування – це система, де «оцифровано» будь-яку функцію, що її виконує держустанова. Ініціативи КМДА – електронний документообіг, портал громадського контролю та мобільні додатки, що ми запустили, створення «Єдиного медичного простору» ­– це все кроки на шляху до створення в Києві сучасної системи електронного урядування», – пояснив Олександр Пузанов.

Нагадаємо, що в 2011 році рішенням Київської міської ради було затверджено Міську цільову програму з розвитку електронного врядування в місті Києві на 2012-2014 роки.

29 жовтня в рамках Міжнародного наукового конгресу «Інформаційне суспільство в Україні» Київську міську державну адміністрацію відзначено нагородою «ЛЕВ-2013» як переможця Національного конкурсу реалізованих проектів у сфері електронного урядування.

Київ нагороджено за два проекти: «Створення єдиного інформаційного простору територіальної громади міста Києва» (номінація «Електронні інструменти управління територіальною громадою») та «Міський веб-портал адміністративних послуг» (номінація «Електронні сервіси»).

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена