Головна  →  Новини  →  9 листопада 2013

Солом'янка відзначила День української писемності та мови

Солом'янка відзначила День української писемності та мови

9 листопада вся Україна та діаспора відзначають День української писемності та мови. Напередодні цього великого свята та в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Кобзаря в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся унікальний сольний концерт Фемій Мустафаєва "Тарас Шевченко. Солоспіви". Захід ініціював сам виконавець, ідею охоче підтримав голова Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Максим Луцький, а практично реалізували заступники голови Громадської ради при райдержадміністрації Ніна Новікова та Галина Кузьмич та члени Громадської ради Віктор Кутало та Василь Марочко.

Поринути у світ Шевченкових творів у виконанні народного артиста України, лауреата премії Григорія Сковороди Фемій Мустафаєва, Національного академічного оркестру народних інструментів України під керівництвом народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Віктора Гуцала та народної артистки України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Лариси Кадирової, зібралися повний склад Спілки жіночих організацій району, викладачі української мови та літератури, працівники районних бібліотек та закладів культури, а також військовослужбовці.

Безперечно, для нас Тарас Шевченко – геній народу, совість нації. Але так широко і повно раніше ніхто не виконував його величних творів. Це зробив Фемій Мустафаєв – унікальний співак, яскрава людина і, головне, наш соломʼянчанин. Його творчий задум втілює в життя ініціативу Президента України Віктора Януковича пропагувати творчість Великого Кобзаря та відзначити 200-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка достойно і гідно цієї історичної постаті.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена