Головна  →  Новини  →  11 листопада 2013

Громадська організація «Культурний центр «Зорбас» відзначила день «Охі» - загальнонаціональне грецьке свято

Громадська організація «Культурний центр «Зорбас» відзначила день «Охі» - загальнонаціональне грецьке свято

«Зорбас» святкує день «Охі»

Реалізовуючи ініціативи Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, 10 листопада у приміщенні кінотеатру «Київ» Солом’янська громадська організація «Грецький культурний центр «Зорбас» відзначала  офіційне загальнонаціональне свято Охі.

Президенту грецького культурного центру «Зорбас» Олександрі Шайтан за підтримки посольства Греції в Україні щороку вдається для своїх членів грецької громади влаштувати свято.

Цього разу на свято грецької громади завітали заступник  голови Солом'янської райдержадміністрації Андріян Рев’юк, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Солом'янської райдержадміністрації Оксана Лавріненко,  представники посольства Греції в Україні та інші почесні гості свята.

У своєму вітальному слові Андріян Рев’юк підкреслив: «Забезпечення потреб національних меншин у культурній, мовній, освітній та інформаційних сферах – ключове завдання Президента України В.Януковича у державній етнонаціональній політиці. Приємно, що колектив культурного центру «Зорбас» проводить такі зібрання, використовуючи унікальну можливість поспілкуватись грецькою мовою, обмінятись новинами чи поділитись планами на майбутнє. Вже тривалий час базовим приміщенням для роботи центру  є загальноосвітній навчальний заклад  №187. Районна влада  Солом'янки на чолі з її очільником  Максимом Луцьким  буде і надалі всіляко сприяти задоволенню потреб як грецької громади, так і інших національних меншин, що зареєстровані у Солом’янському районі».

Гості на святі  насолоджувались виконанням грецьких пісень та  народних танців, особливо – знаменитого «Сіртакі». А на завершення заходу активних учасниць танцювального колективу Наталію Руденко та Любов Матковську представники райдержадміністрації привітали від імені голови району Максима Луцького почесними  нагородами -  Подяками Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена