Головна  →  Новини  →  12 листопада 2013

Молодь Солом’янського району - за право на безпечне та здорове життя!

Молодь Солом’янського району - за право на безпечне та здорове життя!

Сьогодні, коли в незалежній демократичній Україні відбувається розуміння важливості дотримання людських прав і свобод, насильство в суспільстві стає соціально усвідомленою проблемою. Бо це не особиста справа кривдника, а проблема, що потребує загальної уваги й конкретної державної політики для її зменшення. Любий вид насильства є серйозним порушенням прав людини, які держава має відстоювати і захищати. Серед них – право на життя і фізичну недоторканість; право не бути об’єктом знущань чи жорстокого, нелюдського або принизливого поводження; право на свободу від дискримінації за ознакою статі; право на здоровий та безпечний розвиток та інше. Україна ратифікувала цілу низку міжнародних угод, узявши тим самим на себе зобов’язання щодо захисту людей від насильства, в тому числі сімейного.

Підтримуючи цьогорічну Всесвітню кампанію проти насильства, "Центр сім'ї" Солом'янського району продовжує цикл інформаційно-просвітницьких тренінгів, семінарів та лекцій на тему «Попередження та протидія насильству в суспільстві» для мешканців району.

Разом з юристами-консультантами «Юридичних клінік» НАУ та НТУУ «КПІ» були підготовлені матеріали нормативно-правової бази України з питань попередження насильства. Розглянуто Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» від 15.11.2001 р., Закон України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 р., Розпорядження Кабінету Міністрів України № 2154-р «Про затвердження плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року, Сімейний кодекс України від 10.01.2002 р., Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 р., Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р.

Формат таких зустрічей сприяє підвищенню рівня правової культури, усвідомленню переваг побудови безконфліктних стосунків, вихованню толерантного  відношення до людей та  засвоєнню методів недопущення насилля і дискримінації.

Проведені семінари в коледжах району мали позитивний вплив на свідомість студентів. За допомогою знайомства з текстами нормативно-правової бази студенти мали змогу глибше зрозуміти проблему насильства в цілому і більше усвідомити свою роль у боротьбі з ним. В інтерактивному спілкуванні з аудиторією розглядалися конкретні випадки, які відбулися  або можуть трапитись зі студентами в їх житті. Були надані практичні рекомендації щодо особистої поведінки  в критичних ситуаціях, відзначені можливі шляхи захисту особистих прав. Завершальним етапом інформаційно-просвітницьких семінарів  став перегляд відеоролику «Ні  насильству!!!».

«Стоп насиллю серед молоді. Юридичний аспект» (Київський медичний коледж ім. П.Гаврося – 158 осіб).

«Правова незалежність: студенти проти насилля» (Київський коледж транспортної інфраструктури – 51 особа).

Фотогалерея

Файл документа: 010.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена