Головна  →  Новини  →  15 листопада 2013

Новини міста: У столиці проведуть конкурс соціальних проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада

Новини міста: У столиці проведуть конкурс соціальних проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада

На виконання завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики у КМДА розробили проект змін до Програми сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2012-2016 роки.

Аби почути думку киян з приводу запропонованих змін до Програми, Департаментом суспільних комунікацій були організовані консультації. Одним із ключових питань, піднятих під час консультацій з громадскістю, стала проблема фінансової підтримки для виконання програми (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками відповідно до вимог міського конкурсу соціальних проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

«Для того, аби повною мірою використати потенціал партнерства з інститутами громадянського суспільства, ми прагнемо змінити підхід до їх фінансової підтримки. По-перше, така підтримка буде надаватися для виконання соціальних проектів, програм та заходів, спрямованих на реалізацію завдань регіональної політики. По-друге, кошти фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства будуть розподілятися через прозорі конкурсні процедури, в ході яких буде визначено найбільш ефективні проекти», – розповіла директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Вона пояснила, що основна мета проведення Конкурсу – це перш за все залучення громадських організацій та творчих спілок до розв’язання соціальних проблем у розвитку Києва. Пріоритетні напрямки конкурсу, а також процедуру проведення і порядок організації Департамент спільно з Громадською радою при Київській міській державній адміністрації визначить вже наступного року. Також у 2014 році, сформувавши конкурсну комісію, Департамент розпочне перший етап конкурсу.

З метою стимулювання інститутів громадянського суспільства у реалізації цього проекту в 2015-2016 роках Програмою передбачено виділення 450 тисяч гривень щорічно.

«Таким чином, залучення інститутів громадянського суспільства до реалізації завдань суспільного розвитку, зокрема через можливості фінансової підтримки розроблених проектів, дозволить розглядати інститути громадянського суспільства в якості партнерів у реалізації актуальних потреб міста та забезпечить довіру до органів виконавчої влади з боку громадськості», – додала Марина Хонда, коментуючи проект змін до Програми в частині розвитку громадянського суспільства в м. Києві.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена