Головна  →  ДПІ інформує  →  6 лютого 2017

Новий порядок бюджетного відшкодування ПДВ

Новий порядок бюджетного відшкодування ПДВ

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21.12.2016 № 1797-VIII, а саме п. 92, унесено зміни до ст. 200 ПКУ, що регулює, зокрема, порядок бюджетного відшкодування ПДВ.

Так, із 1 січня 2017 року формуватиметься лише один Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Здійснюватиметься це на підставі баз даних ДФС і Казначейства України.

Заяви про повернення сум бюджетного відшкодування вносяться до Реєстру заяв автоматично, протягом операційного дня їхнього отримання та у хронологічному порядку їхнього надходження. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування буде здійснюватися також у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Суттєво збільшилося інформаційне наповнення Реєстру заяв, в якому відтепер, окрім даних платника податку, які були ним задекларовані в Заяві на відшкодування, посадовими особами органів ДФС та ДКУ розміщуватиметься детальна інформація щодо початку та закінчення проведення перевірок даних, зазначених у податковій декларації, складення та вручення платнику податків актів перевірок, процедур оскарження, дати та суми повернених (зарахованих) коштів. Вказані дані з Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (крім реквізитів банківських рахунків платників  ПДВ) не є інформацією з обмеженим доступом та будуть щоденно, крім вихідних, святкових та неробочих днів, оприлюднюватися на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена