Засвідчення справжності підпису на заяві про запрошення фізичної особи для оформлення короткострокової візи

Засвідчення справжності підпису на заяві про запрошення фізичної особи для оформлення короткострокової візи

З 16 квітня 2017 року скасовано процедуру оформлення запрошень для в`їзду в Україну у Державній міграційній службі України.

Натомість одним з головних документів, які необхідно подати для оформлення короткострокової візи є нотаріально посвідчене запрошення фізичної особи – громадянина України, іноземця або особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України.

Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» визначено, що іноземці та особи без громадянства в'їжджають в нашу країну за наявності паспорта та одержаної візи. Строк перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні встановлюється візою, законами та законодавчими актами України, а також міжнародними договорами України.

Візи залежно від мети поїздки  поділяються на Транзитні, Короткострокові та Довгострокові.

Розглянемо питання яке стосується Засвідчення справжності підпису на заяві про запрошення фізичної особи для оформлення короткострокової візи.

Короткострокова Віза - це документ, який оформлюється іноземцями та особами без громадянства для в`їзду в Україну, якщо строк їх перебування в нашій країні не перевищує 90 днів протягом 180 днів. 

Для оформлення короткострокової візи подається нотаріально посвідчене запрошення фізичної особи – громадянина України, іноземця або особи без  громадянства, які на законних підставах тимчасово або постійно проживають на території нашої держави.

Нотаріально посвідчене запрошення яке подається повинно містити наступну інформацію :

1) Відомості про особу яка запрошує:

- прізвище, ім`я, по батькові фізичної особи;

- реквізити її паспортного документа та посвідки на постійне чи   тимчасове проживання (для іноземців та осіб без громадянства);

- адреса проживання;

2) Відомості про запрошену особу:

- прізвище, ім`я, по батькові;

- дата та місце народження;

- громадянство;

- реквізити паспортного документа;

- місце проживання;

3) Відомості про поїздку:

- мета поїздки;

- період запланованого відвідання України;

- кількість в`їздів;

- місце проживання в Україні;

4) зобов`язання фізичної особи взяти на себе можливі витрати, пов`язані з перебуванням та виїздом з України запрошеної особи.

Запрошення може бути оформлене у вигляді заяви з нотаріальним засвідченням справжності підпису заявника (приймаючої сторони).

Нотаріус, засвідчуючи справжність підпису особи, не несе відповідальність за викладену в цій заяві інформацію, а також не посвідчує факти, викладені у документі, а лише підтверджує, що підпис зроблений певною особою.

З метою недопущення помилок або неточностей при зазначенні у запрошенні персональних даних особи, що запрошується в Україну, вважаємо за доцільне вказувати у запрошенні прізвище та ім`я запрошеної особи як українською мовою, так і англійською мовою (в дужках) відповідно до даних паспортного документа.

При нотаріальному засвідченні справжності підпису на заявах про запрошення особливу увагу слід приділяти саме приймаючій стороні, наприклад якщо це іноземець з тимчасовим проживанням на території України, зокрема якщо іноземний громадянин це студент, або запрошення від однієї особи носять системний характер. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена