Головна  →  Новини  →  25 березня 2019

Жителі Солом’янського району зможуть упродовж тижня обстежитися на пересувних флюорографах

Жителі Солом’янського району зможуть упродовж тижня обстежитися на пересувних флюорографах

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом кияни зможуть безкоштовно обстежитися на пересувних флюорографах. Відтак, 28 березня 2019 року пройти безкоштовне обстеження жителі Солом’янського району матимуть змогу в амбулаторії № 5 КНП ЦПМСД № 2 (вул. В. Гавела, 7-В). 

Обстеження дає можливість раннього виявлення захворювань легень, включаючи туберкульоз, а також інших патологій грудної клітини. Крім того, за наявності таких симптомів як кашель, що триває понад два тижні, підвищення температури, втрата апетиту, зниження маси тіла, посилене потовиділення, фахівці рекомендують звернутися до свого сімейного лікаря (терапевта, педіатра) та здати мокротиння на аналіз методом мікроскопії, щоб виключити діагноз туберкульоз. 

Зазначимо, що виявлення хвороби на ранніх стадіях допомагає вчасно призначити лікування, що є запорукою одужання. Адже лише в 2018 році у Києві через туберкульоз померло 127 людей, що становить більше 16% на 100 тис. наявного населення. Крім того, з-поміж 43 тис. солом’янців, які минулого року пройшли профілактичний флюорографічний огляд, у 39-ти осіб виявили туберкульозну бактерію. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена