Як оформити свідоцтво про народження малюка безпосередньо у пологовому будинку: детальна інформація

Як оформити свідоцтво про народження малюка безпосередньо у пологовому будинку: детальна інформація

Державна реєстрація народження в пологовому будинку

Столична юстиція консультує громадян у рамках інформаційної кампанії щодо оформлення свідоцтва про народження малюка безпосередньо у пологовому будинку.

Солом’янським районним у місті Києві відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві в рамках реалізації  наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2015 № 1593/5 «Деякі питання організації роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану, пов’язаної з державною реєстрацією народження дитини»  надається послуга щодо прийому та видачі документів про народження у закладах охорони здоров’я.  

В пологових будинках ведеться прийом заяв для проведення державної реєстрації народження та видача свідоцтв про народження дитини, який здійснює відповідальний працівник Солом’янського районного у місті Києві відділу державної актів цивільного стану Головного територіального управління у місті Києві за наступним графіком прийому та видачі документів:

  • в Київському міському пологовому будинку №5, м. Київ, пр.. Валерія Лобановського, буд. 2,

вівторок, середа, четвер, п’ятниця з 10-00 до 11-00 год., субота з 9-30 до 10-30 год. та з 15-30 до 16-00 год.

  • в пологовому відділенні  Державного закладу Дорожня клінічна лікарня №2 ст. Київ ДТГО Південно-Західна залізниця, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 9,

вівторок, середа, четвер, п’ятниця з 11-30 до 12-30 год., субота з 9-30 до 10-30 год. та з 14-30 до 15-00 год. 

  • ТОВ «ІСІДА-IVF» міста Києва, м. Київ бульварр Вацлава Гавела, 65

вівторок, середа, четвер, п’ятниця з 9-30 до 10-30 год., субота з 11-30 до 12-30 год. та з 15-30 до 16-00 год.

З метою проведення державної реєстрації народження батькам дитини необхідно надати уповноваженому працівнику наступні документи: паспорта батьків, свідоцтво про шлюб, медичне свідоцтво про народження дитини (в разі якщо один з батьків дитини є іноземцем подається оригінал закордонного паспорту з відмітками про перебування громадянина на території України протягом останніх півроку або посвідку на проживання, нотаріально завірений переклад закордонного паспорту на українську мову та свідоцтва про шлюб в разі укладання за межами України, яке повинно бути легалізоване на території держави де було цей шлюб зареєстровано). Якщо батьки дитини не перебувають у шлюбу або перебувають у шлюбі та мають різні прізвища вони повинні бути присутніми як під час подання документів так і під час отримання свідоцтва про народження дитини.

За бажанням обох батьків працівник відділу приймає заяву про реєстрацію місця проживання дитини у місті Києві для чого заявники подають наступні документи:

- заява про реєстрацію місця проживання, квитанція про сплату адміністративної послуги; копію свідоцтва про народження дитини; ксерокопії паспортів батьків з відомостями про батьків , фотокартками та місце проживання.

В разі подання заяви для реєстрації місця проживання новонародженої дитини уповноваженому представнику довідку про місце проживання можна буде отримати у відділі Солом’янському районному у місті Києві відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві або відповідному органі реєстрації місця проживання центру  надання адміністративних послуг, надіслана поштою.

Перебуваючи в пологовому будинку батьки дитини можуть скористатись онлайн-сервісом і оформити допомогу при народженні дитини. Електронна послуга доступна на порталі Мінсоцполітики e-services.msp.qov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена