Головна  →  Новини  →  23 квітня 2019

Проведення легкоатлетичного пробігу «Солом’янська миля»

Проведення легкоатлетичного пробігу «Солом’янська миля»

Легкоатлетичний пробіг - один з найстаріших видів спорту, за якими були затверджені офіційні правила змагань та включені в програму з найперших олімпійських ігор 1896 року.

Для бігунів найважливішими якостями є здатність підтримувати високу швидкість на дистанції, витривалість, реакцію і тактичне мислення. Так, в районі 17 квітня 2019 року на базі стадіону Національного авіаційного університету відбувся традиційний легкоатлетичний пробіг «Солом’янська миля».

У заході взяли участь близько 100 легкоатлетів, які змагалися на дистанції 1609, 3 метра − «1 миля». Незмінним головним суддею «Солом’янської милі» є майстер спорту, чемпіон України з легкої атлетики Михайло Махонін. Також до суддівської колегії увійшли: майстер спорту, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Національного авіаційного університету Володимир Фатенюк; Чемпіон України, кандидат в майстри спорту України серед ветеранів Володимир Мельник та кандидат в майстри спорту України серед ветеранів Анатолій Мельников.

Найкращими бігунами легкоатлетичного пробігу «Солом’янська миля» серед чоловіків став Юрій Краст, а серед жінок – Лілія Горботенко. У абсолютній першості серед чоловіків у відповідних вікових групах перемогу здобули:

«60 років і старше» - Юрій Колесніков;

«50 - 59 років» - Олександр Матюшенко;

«35 - 50 років» - Геннадій Кузнецов;

«16 - 19 років» - Дмитро Хоменко;

«до 16 років» - Олександр Ткаченко. 

Першість серед жінок у віковій групі «40 – 49 років» виборола Римма Рудінскене; у групі «20 – 29 років» - Дарія Комарова; у віковій групі «16 -19 років» - Марина Белик; а у віковій групі «до 16 років» - Ганна Білик.

Потужна боротьба розгорнулася серед представників вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, у пробігу взяли участь близько 40 студентів, серед яких перші місця посіли Марія Мазуренко та Анатолій Тонконоженко. Переможців змагань відзначено дипломами, медалями та кубками.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена