Головна  →  Новини  →  13 травня 2019

До уваги мешканців Солом’янського району

До уваги мешканців Солом’янського району

Рятувальники Києва вкотре наголошують:

ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ!

За інформацією відділу відділ з питань надзвичайних ситуацій Солом’янської районної державної адміністрації та Солом’янського РУ ГУ ДСНС України у місті Києві від початку року на території України та м. Києва спостерігається підвищення виникнення пожеж у природних екосистемах. Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та в першу чергу, навколишньому середовищу, які можуть спричинити пожежі будівель, знищити лісові та паркові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

З настанням теплої погоди люди все частіше вирушають на відпочинок на природу, часто не дотримуються правил пожежної безпеки під час відпочинку, що призводить до виникнення пожеж в природних екосистемах. 

Під час відпочинку на природі не можна розводити та залишати багаття у лісовій та паркової зоні, особливо, під час пожежонебезпечного періоду!

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Аби уникнути пожеж у екосистемах також дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі та паркових зонах;

- намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

- не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;

- не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

- остерігайтеся високої температури та задимленості;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи полум'я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим грунтом та затоптуючи ногами. Будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас. Якщо ситуація вийшла з під контролю, то вийдіть на відкриту місцевість, ввійдіть у водойму або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що знаходиться низько над поверхнею землі - повітря тут менш задимлене, рот і ніс при цьому прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини. 

Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена