Головна  →  Новини  →  4 жовтня 2013

У зимовий період у центрі столиці діятиме принцип паркування в парні й непарні дні

У зимовий період у центрі столиці діятиме принцип паркування в парні й непарні дні

Столична влада планує впорядкувати паркувальний простір центральної частини міста в зимовий період із метою більш ефективної роботи комунальних служб із очищення проїжджої частини вулиць від снігу. Зокрема, передбачається запровадити принцип паркування в парні дні на одній частині вулиці, у непарні – на іншій. Така ініціатива була озвучена на розширеній нараді під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Костюка. Участь у засіданні взяли представники Департаменту транспортної інфраструктури, КП «Київтранспарксервіс», КК «Київавтодор», управління з надзвичайних ситуацій і Державтоінспекції міста Києва.

Обмеження на паркування планується ввести вже на першому рівні за класифікацією кількості опадів, тобто коли висота снігу сягатиме до 20 см. Другий рівень передбачає кількість опадів від 24 до 36 см і визначається вже як надзвичайна ситуація. За таких умов пропонується дозволити роботу евакуаторів, що переставлятимуть автомобілі, які припаркувалися не на тому боці вулиці. Останній рівень – третій – призначається, коли протягом 12 годин випадає більше 36 см опадів. На цей період усі служби міста мобілізуватимуть свої сили, залучатимуться за необхідності бронетранспортери, обмежуватиметься в’їзд до міста великовагового транспорту. Разом із тим, для цих водіїв будуть облаштовані біля паркувальних майданчиків пункти обігрів, медичної допомоги та харчування

«Столична влада вже розпочала підготовку до зимового періоду. Важливо, що було враховано позитивний і негативний досвід минулого року, тож цьогоріч ми хочемо почати цей сезон зі своєчасного й оперативного інформування населення про ті правила паркування в центральній частині міста, які будуть затверджені комісією з надзвичайних ситуацій. Будуть розроблені інформаційні бюлетені зі схемою, а також із переліком вулиць і днів паркування з лівого чи правого боку вулиці. Цей інформаційний листок можна возити із собою в машині для того, аби мати нагадування, де й коли паркуватися», – зазначив Михайло Костюк.

Крім того, починаючи з оголошення другого рівня надзвичайної ситуації, у період негоди, а також напередодні, оператори комунального підприємства «Київтранспарксервісу» працюватимуть у цілодобовому режимі, постійно супроводжуючи процес паркування автомобілів.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена