Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

Як у козацькому селищі “Мамаєва Слобода” іноземців дивували

Як у козацькому селищі “Мамаєва Слобода” іноземців дивували

З нагоди святкування Дня Києва у Солом’янському районі презентували іноземним гостям унікальний Музей живої історії “Мамаєва Слобода”.

Представників зарубіжних делегацій з міст-побратимів - Вільнюс (Литва), Баку (Азербайджан), Познань (Польща), Ухань (Китай), Кіото (Японія), Турку (Фінляндія), Сеул (Республіка Корея) і Таллінн (Естонія) - вітав керівник апарату Солом’янської райдержадміністрації Олександр Король, який зокрема поділився з гостями цікавими фактами про район.

Під час історичного екскурсу територією іноземні делегації поринули у світ козацького життя та побуту, колоритних традицій та вірувань. Заглянули в старі дерев’яні хати, шинок, діючу церкву Пресвятої Богородиці і навіть завітали у гості до коваля, який провів усім охочим майстер-клас.

Окрім автентичної архітектури та краєвидів, відвідувачі також вподобали для фото свійських тварин “Мамаєвої Слободи”. А щоб екскурсія залишилась не лише у пам’яті, представники іноземних делегацій взяли з собою на згадку українські національні сувеніри.

Насамкінець учасники зустрічі зазначили, що й надалі розвиватимуть дружні та партнерські зв'язки для розвитку міст.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена