Головна  →  Новини  →  1 липня 2019

У Солом’янському районі більше 400 дітей були направлені на безкоштовне санаторно-курортне лікування

У Солом’янському районі більше 400 дітей були направлені на безкоштовне санаторно-курортне лікування

Щомісяця юні жителі Солом’янського району, які мають проблеми зі здоров’ям і потребують лікування, безкоштовно забезпечуються путівками в санаторії Київської області та загалом України. Так, з початку цього року структурними підрозділами Солом’янської адміністрації направлено на оздоровлення, санаторно-курортне лікування та відпочинок 403 дитини. 

Лікувались за різними медичними профілями (органи дихання, гастроентерологічний, кардіоревматологічний, неврологічні захворювання) і заодно відпочивали діти в Одесі, Бердянську, Трускавці, Яремче, смт. Ворзель, Пущі-Водиці та інших містах. У липні вже надано путівки на санаторно-курортного лікування ще для 54 юних солом’янців.

Зазначимо, що Територіальне медичне об’єднання “Санаторного лікування” щомісячно надає комунальним некомерційним підприємствам “Центр первинної медико-санітарної допомоги №1” (просп. Комарова, 3) та “Центр первинної медико-санітарної допомоги №2” (вул. Солом’янська, 17) такі путівки. 

Путівки в місцеві санаторії складають – 80%, в санаторії, які підпорядковані Міністерству охорони здоров’я України – 20%. Протягом 2018 року на лікуванні в санаторіях побувало більше 1,1 тис. дітей, які проживають в районі.

Розподіл по профілю захворювання проводиться відповідно до кількості дітей, що перебувають на диспансерному обліку. З метою отримання путівки для санаторно-курортного лікування дитини батькам необхідно звернутися до лікаря-спеціаліста, на обліку у якого перебуває дитина, або до лікаря-педіатра, з яким укладена декларація на медичне обслуговування.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена