Головна  →  Новини  →  25 липня 2019

Віталій Кличко розповів про створення агломерації з прилеглими містами і селищами на паритетних умовах

Віталій Кличко розповів про створення агломерації з прилеглими містами і селищами на паритетних умовах

Столиця, ініціювавши створення Київської агломерації, налаштована на ефективну співпрацю з прилеглими містами і селищами на паритетних умовах. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на презентації звіту фахового огляду Ради Європи «Демократичне врядування у містах-метрополіях на прикладі київського регіону».

«Сьогодні в Україні відсутні законодавчі акти, що регулюють питання утворення міських агломерацій, а розвиток сучасного міста неможливий без спільної роботи територіальних громад у цьому напрямі. Тому столична влада звернулася до Офісу Ради Європи в Україні про надання експертної підтримки та рекомендацій щодо вдосконалення законодавства, пов’язаного з утворенням міських агломерацій на прикладі Європи», – наголосив Віталій Кличко.

Київ налаштований на ефективну співпрацю з прилеглими територіями. Відповідні звернення столиця надіслала до 39 територіальних громад. 13 з них вже ухвалили рішення щодо вступу в асоціацію.

«Ми розуміємо, що це – лише початок діалогу. І ми виступаємо за повне збереження місцевого самоврядування, рівноправність у відносинах. Наша мета – спільний ефективний розвиток столиці та навколишніх міст і селищ», – підкреслив голова КМДА.

Джерело: КМДА
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена