Головна  →  Новини  →  7 лютого 2020

На Громадський бюджет-2021 Київ виділить рекордні 170 млн грн, подавати проекти можна з 17 лютого

На Громадський бюджет-2021 Київ виділить рекордні 170 млн грн, подавати проекти можна з 17 лютого

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до Положення про Громадський бюджет міста Києва. Таким чином затверджені параметри ГБ на 2021 рік. 

Отож, подання проектів стартує 17 лютого і триватиме до 11 березня. Після обговорення, експертизи та доопрацювання ініціатив, голосування проходитиме з 8 травня до 7 червня.  А вже наприкінці червня будуть визначені проекти-переможці. Одна людина, як і раніше, зможе проголосувати за 5 кращих пропозицій. 

Ключові зміни в ГБ-5:

  • тепер лідеру Команди можна буде подавати не більше 5 проектів, що вирішує проблему «серійних» ініціатив, коли один автор подає більше ста проектів;
  • збільшується кількість великобюджетних ідей-переможців, запроваджуючи категорії «великі» та «малі». Якщо кошторис ГБ-2021 становить 170 мільйонів гривень, то 40% суми йде саме на «великі» проекти. Вартість таких ініціатив – від 1 до 3 мільйонів гривень. «Малих» проектів – від 100 до 999 тисяч гривень;
  • з 2021 року для залучення киян до розвитку різних сфер життя міста запроваджується правило голосування: одна особа має 10 голосів та може проголосувати за один проект в кожній з 10 тематик: дороги, транспорт; екологія; ЖКГ; здоров’я; інформаційні технології; культура, туризм; молодь, спорт; освіта, громадянське суспільство; соціальний захист, інклюзія; експериментальні (інноваційні, міжтематичні)».
  • для уникнення конфлікту інтересів учасники громадської бюджетної комісії тепер не зможуть бути лідерами чи членами команд проектів, що подаються у цьому році. Заборонено підкуп і політичну агітацію. Також не можна дискредитувати інших учасників Громадського бюджету. 

Загалом, за чотири роки влада спільно з командами успішно реалізували 503 проекти, а також продовжує реалізовувати 18 проектів минулих років, з реалізацією яких склалися труднощі. Частина з цих проектів перебувають на завершальній стадії. Також мають статус «На реалізації» 13 проектів, які потребують рішення Київради про передачу майна.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена