Головна  →  Новини  →  12 лютого 2020

Інтернет 4G на перших станціях київського метро має з’явитися вже навесні

Інтернет 4G на перших станціях київського метро має з’явитися вже навесні

Радник Київського міського голови Максим Бахматов ініціював зустріч щодо стану впровадження 4G у київському метрополітені. У робочій зустрічі взяли участь представники Міністерства цифрової трансформації, Верховної Ради України, комунальних підприємств, операторів мобільного зв’язку, бізнесу, інтернет-асоціацій.

«Впровадження 4G у метро – це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватись. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватись. Якщо об’єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проект буде втілено в анонсовані терміни», – заявив Максим Бахматов.

За його словами, наразі погоджені всі важливі технічні аспекти з метрополітеном і операторами була надана необхідна технічна документація.

«Оператори вже завезли до країни перші партії спеціального обладнання для побудови мережі й очікують на отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт у метро. Повноцінна реалізація інвестиційного проекту залежить від прийняття Київрадою рішення про плату за телеком доступ до об’єктів комунальної власності», – зазначив директор з регуляторного забезпечення «Київстару» Олександр Когут.

Нагадаємо, що у березні 2020 року заплановано старт 4G Internet на перших станціях метро, а саме: а)«Академмістечко», «Житомирська», «Святошин»; б)«Сирець», «Дорогожичі»; в)«Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь». Наприкінці 2020-на початку 2021 року – на всіх станціях та тунелях.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена