Головна  →  Новини  →  4 березня 2020

Цьогоріч у Києві висадять понад 100 тисяч зелених насаджень

Цьогоріч у Києві висадять понад 100 тисяч зелених насаджень

У 2020 році у столиці планують висадити понад 100 тисяч зелених насаджень. У переліку ремонтних робіт на цей рік – більше сотні об’єктів. 12 великих міських парків плануються відкрити після масштабної реконструкції. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. 

За його словами, зміна кліматичних умов є глобальною світовою проблемою, а зниження викидів CO₂ (вуглекислого газу) у повітря значно покращує екологію як у місті, так і в цілому світі. Тому кияни, бізнес, активісти – усі можуть зробити внесок, щоб нові зелені насадження прикрасили місто. 

«Україна є підписантом Паризької угоди (угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р.)  та взяла на себе відповідні зобов’язання. Київ є підписантом угоди  мерів з 2012 року, а в 2015 році був створений План сталого енергетичного розвитку міста Києва, який передбачає зниження викидів CO₂ . За останні роки зниження викидів за останні роки сягає близько 30 %», – сказав  Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА повідомив, що Київ приєднується до надзвичайно важливої світової ініціативи «Трильйон дерев». 

«Плануємо висадити рекордну кількість зелених насаджень – понад 100 тисяч! До цієї акції долучаються десятки підприємств та організацій, які висаджуватимуть 21 березня дерева в різних куточках нашого міста. Важливо, щоб усі ці зелені насадження були висаджені згідно з правилами, у придатних місцях. Сьогодні наші міські служби готові надати усі необхідні консультації та допомогу», – підкреслив Петро Пантелеєв. 

Нагадаємо,  вже до Дня Києва у Києві планують відкрити після капітального ремонту п’ять парків: друга черга парку на Троєщині (Деснянський район); друга черга парку «Сирецький» (Шевченківський районі), де збудують світло-музичний фонтан та концертну сцену; парк «Партизанська слава» (Дарницький район), де збудують сенсорний фонтан; парк «Совки» (Святошинський район), де буде фонтан із кольоровим підсвічуванням та шаховий павільйон; перша черга фітнес-парку «Лебедине» (Дарницький район). 

Загалом на цей рік на оновлення парків та скверів місто спрямує майже 500 млн грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена