Головна  →  Новини  →  5 березня 2020

Швидкісний мобільний інтернет 4G запустили на першій станції київського метро

Швидкісний мобільний інтернет 4G запустили на першій станції київського метро

Швидкісний мобільний інтернет став доступний на першій станції столичної підземки. Із 5 березня 2020 року три мобільні оператори почали надавати послуги 4G зв’язку на станції київського метрополітену «Академмістечко». Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов під час демонстраційного запуску.

«Доступ до швидкісного інтернету в метро важливий для киян. Київ – велике сучасне місто. Життя тут активне, і не менш активні мешканці. Можливість завжди  бути онлайн дозволить не збавляти обертів, продуктивно використовувати свій час навіть у щоденних поїздках. Ми хочемо, щоб 4G з’явилося на всіх станціях метро якомога швидше. Тож очікуємо на рішення Київради, яке необхідне для повноцінного запуску», – зазначив Максим Бахматов.

Він також додав, що місто не витратило жодної копійки на запуск 4G, адже все було зроблено коштом мобільних операторів.

Запуск 4G на станції «Академмістечко» став можливим завдяки раніше укладеному договору сервітуту між операторами та КП «Київжитлоспецексплуатація». У рамках цього договору оператори мають право модернізації частини обладнання, що встановлено на станції «Академмістечко», до стандарту 4G.

Президент «Київстар» Олександр Комаров зазначив, що компанія докладає значних зусиль, аби кияни та гості міста могли користуватись 4G зв’язком на всіх станціях метро вже до кінця 2020 року. За його словами, усі три мобільні оператори об’єднали зусилля, щоб запустити 4G інтернет якомога швидше на першій станції київського метро.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена