Головна  →  Новини  →  13 березня 2020

14 березня вшанують подвиг добровольців

14 березня вшанують подвиг добровольців

День українського добровольця — день вшанування добровольців, що відзначається в Україні 14 березня.

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, із лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Із метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України постановою Верховної Ради України  від 17 січня 2017 року № 4261 було встановлено День українського добровольця, який відзначається 14 березня.

14 березня 2020 року о 17.00 у сквері імені Мирослава Мислі, біля пам’ятника Герою російсько-української війни (вул. Смоленська, 17) відбудеться вшанування добровольців – тих, які продовжують воювати, і тих, які віддали життя за Україну.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена