Головна  →  Новини  →  14 серпня 2020

Київ віднесли до іншої карантинної зони

В Україні змінили поділ на карантинні зони. Столиця України, яка раніше була у “зеленій” зоні, перейшла до “жовтої” зони. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу за результатами засідання Комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної безпеки поширення СOVID-19.
За його словами, до переліку регіонів станом на 12 серпня із значним поширенням СOVID-19 відноситься місто Київ, Волинська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Львівська область, Одеська область, Рівненська область, Тернопільська область, Харківська область,  Чернівецька область.

Це ті області, в яких по всій території був перевищений показник захворюваності, виявлених хворих 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. Потім на території кожного з цих регіонів було визначено конкретні райони або міста, в яких встановлювався різний рівень небезпеки. По всіх цих областях встановлені різні рівні: і жовтий, і зелений, і помаранчевий, і червоний. Вся інформація буде доступна на сайті Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров'я, - пояснив Максим Степанов.

У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.
У жовтій зоні до попередніх обмежень додадуться обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.  
Нагадаємо, у Києві вже 10 тисяч хворих на коронавірус

Джерело: Вечірній Київ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена