Головна  →  Новини  →  23 листопада 2020

У Києві цьогоріч облаштували 62 острівця безпеки капітального і модульного типу

У Києві цьогоріч облаштували 62 острівця безпеки капітального і модульного типу

У 2020 році у Києві облаштовано 62 острівця безпеки капітального і модульного типу. Нові острівці облаштовані в усіх районах Києва.

«Розуміючи необхідність додаткового захисту пішоходів в умовах постійно зростаючої кількості автомобілів на столичних дорогах, Київ розпочав облаштування острівців безпеки ще в 2017 році, за рік до введення в дію, восени 2018 року, нових державних будівельних норм щодо проєктування вулиць і доріг, згідно з якими було введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзджу частину з 4 та більше смугами руху», – зазначив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

За його словами, в цьому році збільшення кількості острівців безпеки було визначено одним з пріоритетів дорожньо-будівельного сезону. Було влаштовано 50 острівців на вже існуючих дорогах, без виконання на них робіт з реконструкції чи капітального ремонту.

У наступному році роботи з підвищення безпеки руху на дорогах, у тому числі облаштування нових острівців безпеки, будуть продовжені.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена