Головна  →  Новини  →  9 лютого 2019

Китайський бібліорік на Солом’янці

Китайський бібліорік на Солом’янці

Цьогоріч Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу Президентом України 2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні.

З такої нагоди публічні бібліотеки Солом’янки розпочали цикл заходів під назвою «КИТАЙСЬКИЙ БІБЛІОРІК НА СОЛОМ’ЯНЦІ», для ознайомлення читачів з культурою Китаю.

Перший захід, на якому можна було дізналися багато незвичайних фактів про Китай, вивчити правила написання китайських ієрогліфів, випробувати себе у якості митців у техніці «цзяньчжі» (китайського мистецтва вирізання з паперу), відбувся у Центральній районній бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

В бібліотеці імені Донченка для дітей був організований майстер-клас із виготовлення поробки «Дракона», що символізує силу і гідність Китаю. Дітям розповідали про культуру однієї з найдавніших цивілізацій та про її окремі, дуже схожі з українськими, традиції.

Такий же «драконистий» майстер-клас відбувся і в бібліотеці №15. Діти разом з бібліотекарями майстрували веселих тваринок, слухали китайську музику та дізнавалися цікаві факти про життя китайців, які часто називають себе «нащадками дракона».

А вже 10 лютого в бібліотеці імені М. Реріха пройде майстер-клас з бісероплетіння китайською діамантовою технікою!

Про подальші заходи, які відбуватимуться в бібліотеках району з нагоди Року Китаю в Україні, можна буде дізнаватися на фейсбук-сторінках бібліотек за хештегом #КИТАЙСЬКИЙ_БІБЛІОРІК_НА_СОЛОМЯНЦІ.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена