КМДА Київська міська державна адміністрація


14 жовтня 2013

Солом’янка яскраво відсвяткувала свій день народження

Солом’янка яскраво відсвяткувала свій день народження

12 жовтня Солом’янський район відсвяткував дванадцятий день народження. Кожен, від дітей до дорослих, знайшов розваги для себе та гарно провів час у  дружній та затишній атмосфері.

Свято відбувалося вперше, його започаткував  голова Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації Максим Луцький. Відтепер солом’янці щороку відзначатимуть день свого району у другу суботу жовтня.

З нагоди свята у парку «Відрадний» увесь день проходили масові заходи: ігри та майстер-класи для дітей, ярмарок промислових та продовольчих товарів, виступи творчих колективів Академії внутрішніх справ України, Київського Національного університету будівництва та архітектури, Академії оборони України, Національного авіаційного університету тощо. Охочих пригощали безкоштовними млинцями. Дісталася порція і Максиму Луцькому, він чесно відстояв за ними чергу.

У той же час у парку імені М. Островського відбувалися різноманітні розваги для дітей і дорослих, а на сцені виступали Народний художній колектив оркестр духових інструментів «Ліра» Палацу дитячої та юнацької творчості, Дитяча студія «Співайко» Центру культури та дозвілля університету будівництва та архітектури, Народний художній колектив джаз-бенд «Крок» Центру дитячої та юнацької творчості, Школа танців «Kiev art time», Лауреат Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів та фестивалів співачка Даша Миколенко, викладачі Дитячої музичної школи  №33 та оркестри Національної академії внутрішніх справ України та Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Окрім цього, в парку діяла виставка школи фотомистецтв «KuPiDon».

Вітаючи жителів району, Максим Георгійович пообіцяв зробити все для того, щоб район процвітав і розвивався:

«Багато чого ми вже зробили: йде асфальтування доріг, санація труб, оснащення амбулаторії, вперше за 22 роки почалися роботи в Жулянах, в районі установлено14 дитячих і спортивних майданчиків. У приватному секторі на Совках і на Караваєвих дачах прокладається каналізація. Вперше за 30років здійснено капремонт вулиць Волгоградської та Уманської, проводиться їх озеленення, на Уманській облагороджують парк. З наступного тижня також починається реконструкція парку «Орлятко». Найближчим часом збираємося привести до ладу кінотеатр «Тампере», щоб замість торгівельного майданчика він став місцем, куди будуть ходити в кіно наші з вами діти», - розказав Максим Луцький.

Ввечері у парку «Відрадний» киян очікував концерт естрадних зірок: на честь «Дня Солом'янки» виступили Наталія Бучинська, Олена Лукашова, Артур Бос, квартет «Гетьман» і група «ТІК». Завершилося свято яскравим феєрверком.

 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.