КМДА Київська міська державна адміністрація


3 жовтня 2014

У сквері біля пам‘ятника К. Ушинському відзначали 10-річчя з дня заснування єдиної в Україні Алеї педагогічної слави

У сквері біля пам‘ятника К. Ушинському відзначали 10-річчя з дня заснування єдиної в Україні Алеї педагогічної слави

У рамках відзначення Дня педагогічного працівника 2 жовтня відзначали 10-у річницю з дня заснування єдиної в Україні Алеї педагогічної слави, яка створена з метою піднесення ролі педагогічної професії в суспільстві та морального стимулювання педагогічних працівників закладів освіти району. Символічно цю алею розміщено у сквері біля пам‘ятника славетному педагогові - Костянтину Ушинському. 

На святі були присутні народний депутат України Дмитро Андрієвський, голова Солом’янської райдержадміністрації, депутат Київради Максим Шкуро, радник голови райдержадміністрації з питань освіти Олена Рудзинська, керівники навчальних закладів освіти, учителі, вихователі, керівники гуртків позашкільних навчальних закладів, старшокласники та гуртківці ЦДЮТ та ПДЮТ.

Нині знову оновлюється Алея педагогічної слави 21 портретом поважних педагогів та колективів, серед яких: народний художній колектив естрадно-драматичний театр-студія «Мандарин», народний художній колектив шоу-група «Альтана» Центру дитячої юнацької творчості, клуб «Моделіст» Малої повітряної академії, зразковий  художній колектив ансамблю спортивного  бального  танцю «Ритми юності» Палацу дитячої та юнацької творчості та педагоги - директор спеціалізованої школи №64 Оксана Юшко, учитель фізики Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», учитель-методист, кандидат фізико-математичних наук Олександр Довженко, директор дошкільного навчального закладу № 432 Ірина Павлюченко, директор дошкільного навчального закладу № 716 Ніна Моспан та директор дошкільного навчального закладу № 373 Марія Полякова.

«Не випадково кажуть, що від вчителів і лікарів  завжди  вимагають дива, а коли воно стається, ніхто не дивується. Таке диво ми спостерігаємо щороку на випускних вечорах у школах, коли бачимо, як з маленьких першокласників виростають освічені особистості. І у цьому велика заслуга наших вчителів», - наголосив  у своєму вітальному слові  почесний гість Дмитро Андрієвський.

Голова Солом’янського району Максим Шкуро відзначив  те, що саме освітяни Солом’янки 10 років тому започаткували гарну традицію - вшановувати досягнення та результати роботи найдосвідченіших педагогів. «Щороку на Алеї педагогічної слави проходить свято. Я щиро вітаю тих, хто здобув славу та визнання на цій нелегкій ниві»,- сказав Максим Шкуровручаючи педагогам відзнаки.

Вітаємо шановних освітян з професійним  святом та бажаємо здоров’я, мирного неба, оптимізму, успіхів усім педагогам!

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.