КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2013

П’ятикласник захистив клумбу та отримав планшет

П’ятикласник захистив клумбу та отримав планшет

Учень 5-а класу школи № 149 Влад Шевченко звернувся до голови Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Максима Луцького, щоб той не дозволив його сусідам знищити  клумбу. Тепер клумба під його будинком рясніє квітами, а хлопчик за піклування про район отримав приємне заохочення від очільника району – омріяний планшет.

Зустріч Максима Луцького з Владом Шевченко відбулася випадково – під час святкування Дня Солом’янки. Вони стояли поруч у черзі за млинцями й розговорилися. Хлопчик не розгубився, розповів голові району про свою проблему. Проблема полягала в тому, що сусіди Влада планували знести клумбу, а замість неї побудувати прибудову до квартири. Хлопчик поділився, що дуже любить квіти та різні рослини, тому не хоче, щоб замість них у дворі стояла громіздка будівля. Тому й попросив допомоги голови району.

Максим Луцький був зворушений проханням п’ятикласника й погодився допомогти. Після ділової частини розмови Максим Георгійович запитав, чи є щось, чого б Влад хотів особисто для себе. Хлопчик відповів, що мріє про планшет. Щоб заохотити юного любителя рослин, голова району пообіцяв не лише розібратись з клумбою, а й привезти планшет.

Максим Луцький виконав свою обіцянку.  Зранку, 26 жовтня, він завітав  до оселі хлопчика і познайомився з його родиною. Влад живе з мамою, бабусею та прабабусею, якій скоро виповниться сто років. Приїхав очільник району не з порожніми руками: до квартири він зайшов з тортом та планшетом для п’ятикласника. Після вдячних слів та чаювання на хлопчика чекав сюрприз: Максим Луцький не лише відвоював клумбу, а й висадив на ній осінні квіти та пофарбував вхід до під’їзду.

Розчулений хлопець міг лише подякувати. Коментуючи цей випадок, Максим Луцький був небагатослівним:

«Я вважаю, що дітей, котрі мають захоплення і розуміють, чого вони хочуть у цьому житті, треба підтримувати та заохочувати, незважаючи ні на що. Таких дітей не так багато. Ми – дорослі – повинні зберегти їхній вогонь, адже вони – наше майбутнє», - сказав голова району.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.