КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2014

Громадськість Солом’янського району вшановула пам’ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Громадськість Солом’янського району вшановула пам’ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

12 грудня біля пам’ятника “Жертвам Чорнобильської катастрофи” відбувся мітинг-реквієм і покладання квітів. Меморіальна дошка із викарбуваними прізвищами загиблих мешканців Солом’янського району столиці знаходиться у ландшафтному парку на перетині Чорнобильської вулиці та проспекту Перемоги.

Участь у заході взяли представники управління праці та соціального захисту населення Солом’янської райдержадміністрації, громадські організації, що опікуються чорнобильцями, зокрема, районна організація Спілка інвалідів Чорнобиля та членів сімей померлих», рідні загиблих чорнобильців.

Важливим питанням залишається соціальний захист чорнобильців. На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебуває 5417 постраждалих осіб, з них учасники ліквідації насідків аварії – 3172 людини, потерпілі I, II, III,IV категорії – 1110 чоловік. Також у районі проживає 30 учасників ліквідації ядерних аварій. Для пільгових категорій передбачені путівки. Так, у 2014 році путівки отримали 114 чорнобильців I категорії, II категорії − 47 людей, III категорії – 5 осіб, дітей з батьками – 4. У районі проживає 347 вдів і вдівців загиблих ліквідаторів аварії. Для них передбачені пільги при оплаті комунальних послуг і одноразова грошова допомога.

В рамках відзначення цього дня у Солом’янському районі заплановано провести зустрічі школярів з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, екскурсії в Музей Чорнобиля, конференції старшокласників: «Екологічні наслідки Чорнобиля», «Дзвони Чорнобиля», «Герої, що рятували світ» та інші просвітницькі заходи.

З 1 по 15 грудня триває виставка - пам’ять «Чорнобиль. Трагедія, Подвиг» у бібліотеці ім. М.Лермонтова, а бібліотеці ім. М. Багряного демонструється фотовиставка, присвячена ліквідаторам «Життям врятоване майбутнє».

Нагадаємо, 14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ця дата приурочена до дня закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС і прийняття Державною комісією в експлуатацію комплексу захисних споруд над ним. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.