КМДА Київська міська державна адміністрація


15 грудня 2014

У НТУУ«КПІ» презентували наукові розробки модернізації та підвищення ефективної роботи міського комунального господарства

У НТУУ«КПІ» презентували наукові розробки модернізації та підвищення ефективної роботи міського комунального господарства

Науковці та керівництво Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, представники районних у місті Києві державних адміністрацій, керівників підприємств і організацій обговорили використання наукових розробок для модернізації та ефективної роботи міського комунального господарства.

На початку зустрічі гостям продемонстрували наукові розробки «IntelCamTouch» (інтерактивні дошки), пристрій «Сова» для очищення води, наносупутника «PolylTAN-2» для освітнього, наукового і технологічного застосування та інші. За словами ректора НТУУ«КПІ» Михайло Згуровського, фахівці університету мають сімдесят два готових до реалізації проекти.

Радник голови Солом’янської райдержадміністрації Володимир Половинко зазначив, що для модернізації підприємств району такі ідеї є корисними. Зокрема, актуальними є проекти з енергозбереження.

Зацікавив присутніх проект першокурсника КПІ Андрія Коноваленка «IntelCamTouch». Його винахід полягає в тому, що завдяки веб-камері та програмному забезпеченню будь-яку поверхність можна перетворювати в інтерактивну та взаємодіяти з допомогою лазерної указки. Тобто формується режим мультимедійної дошки, яку можна використовувати в навчальних закладах. Собівартість пристрою складає близько 40 доларів. Розробкою молодого науковця уже зацікавилися дніпропетровські підприємці.

Після демонстрації потенціалу університету дослідники представили Науковий парк «Київська політехніка» та його окремі напрацювання. Серед них: проект серійного виробництва металокерамічних рентгенівських трубок нового покоління з використанням нанокомпозитних матеріалів «TechnoEyes» (пристрої для людей, позбавлених зору), розробки в галузі інформатизації та кібернетичної безпеки, зокрема, моніторингу соціальних мереж. Також було презентовано проекти з енергозбереження та енергоефективності, програму «Чиста вода» та інші.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.