КМДА Київська міська державна адміністрація


25 грудня 2014

Очільник району Максим Шкуро привітав Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося з ювілеєм

Очільник району Максим Шкуро привітав Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося з ювілеєм

На урочистості з привітаннями та подарунками завітав голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро, випускники навчального закладу, які нині представляють медичну галузь столиці та держави, викладачі й студенти коледжу.

«75 років — це серйозна історія для навчального закладу. Пишаємося, що саме в Солом’янському районі, серці Відрадного, є такий потужний медичний коледж і випускниками, які творять сьогодення медицини», — зазначив голова району Максим Шкуро, вітаючи колектив зі святом.

Керівник адміністрації вручив нагороди та годинники з емблемою Солом’янського району кращим працівникам навчального закладу.

Історія Київського медичного коледжу ім. П.І.Гаврося розпочалася з грудня 1939 року, коли з метою підготовки військових фельдшерів було засновано Київське військово-медичне училище. Коледжу присвоєно ім’я Павла Ілліча Гаврося — першого директора закладу.

«Ознайомившись з навчальним закладом, просто вражений його історією. Випускники коледжу не залишались осторонь жодної важливої події. Вони працювали в Афганістані, ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, нині перебувають на сході держави та допомагають військовим», — зауважив очільник району Максим Шкуро.

Про роботу Київського медичного коледжу ім.П.І.Гаврося розповіла директор Лідія Підмогильна. У ньому навчається понад 450 дівчат і юнаків за трьома спеціальностями: медична сестра, фельдшер, фармацевт. Близько 60 викладачів навчає молодих спеціалістів. Щорічно на базі коледжу підвищують свою кваліфікацію понад 4 тисячі медичних працівників столиці.

За 75-річну історію коледж підготував понад 50 тисяч спеціалістів, які працюють на різних посадах у системі охорони здоров’я. Багато з випускників коледжу стали видатними діячами охорони здоров’я, науки, мистецтва, військово-медичної служби.

Сьогодні Київський медичний коледж ім.П.І.Гаврося — це сучасний навчальний заклад з розвинутою матеріальною базою, що складається з кабінетів і лабораторій. У ньому створені умови не тільки для опанування майбутньої професії, але і для всебічного розвитку студентів: працює бібліотека, що налічує більше 70 тисяч томів літератури, читальний зал, спортивний та тренажерний зали, гуртки художньої самодіяльності та спортивні секції.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.