Головна  →  Новини  →  5 листопада 2013

В урочищі «Ситняки» «ожили» події 70-річної давнини (фоторепортаж події)

В урочищі «Ситняки» «ожили» події 70-річної давнини (фоторепортаж події)

На околицях столиці пройшла масова військово-історична реконструкція бойових дій, що розгорталися під час боїв за Київ у 1943 році. На заході зібралися жителі з усієї України та навіть іноземці, не оминули його й солом’янці.

Третього листопада в Деснянському районі відбулася реконструкція бою за визволення столиці, якщо точніше, то захоплення частинами Червоної армії річки Дніпро на одній з ділянок північніше від Києва у вересні-жовтні 1943 року.  Проводився захід в рамках Х Міжнародного військово-історичного фестивалю «Даєш Київ», приуроченого 70-річчю визволення столиці України від фашистських загарбників.

Долучилися до цього дійства і високі гості. Серед них був і голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Максим Луцький.

Незважаючи на те, що учасники реконструкції були аматорами, все пройшло на найвищому рівні. Реконструкція дала глядачам можливість наочно побачити техніку форсування водної перешкоди із застосуванням кораблів, шлюпок і баркасів, підручних засобів  та познайомитись з технікою наведення понтонних мостів. Особливо ефектно виглядали задіяна в заході артилерія, броне- та мототехніка, танки, авіація й інші зразки військової техніки тих часів.

Учасники заходу були настільки вправними, що деякі ЗМІ засумнівалися, чи це не професіонали. Писали навіть, що туди спеціально запрошували військових та акторів. Однак організатори фестивалю «Даєш Київ» - молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона Зірка» спільно з Національним військово-історичним музеєм України -  доволі чітко дали зрозуміти – все це побудовано на щирому натхненні й захопленні добровольців.

Очільник Солом’янського району лишився у захваті від дійства й збирається повернутись наступного року.

«Це було просто феєрично. Подібні заходи допомагають нам в простій та цікавій формі донести нашим дітям, які, слава Богу, ніколи не бачили війни, що відбувалося в 43-му. Більш того, завдяки подібним заходам посилюється тяга до вивчення історії. Зізнаюсь чесно, мені було дуже цікаво, сподіваюсь, буду тут і в наступному році», - заявив Максим Луцький.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена