КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2013

8 листопада – свято великомученика Димитрія Солунського

8 листопада – свято великомученика Димитрія Солунського

Щороку 8-го листопада мешканці мікрорайону Жуляни відзначають  храмове свято.

Сьогодні у храмі великомученика Димитрія Солунського Блаженнійший Владика Миколай, настоятель цього храму, у співслужінні з благочинним Солом’янського району протоієреєм Ярославом Шовкеником, духовенством району та міста провів Божественну літургію.

Участь у богослужінні також взяли голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Луцький, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації Оксана Лавріненко, керівник  ОСНу  «Комітет мікрорайону «Жуляни» Сергій Ісаєв  та багато прихожан-вірян.

Під час літургії Блаженнійший Владика Миколай розповів присутнім про життєвий подвиг та муки св.великомученика Димитрія Солунського та з найкращими побажаннями  привітав усіх присутніх зі святом. Духовенство і прихожани обійшли хресною ходою навколо храму - найдавнішої дерев'яної церкви, яка збереглась на території міста  Києва.

Владика Миколай після богослужіння подякував очільнику міста Олександру Попову та голові Солом’янської райдержадміністрації Максиму Луцькому за підтримку у вирішенні питань реконструкції церкви і потужному розвитку інфраструктури мікрорайону Жуляни.

Дитячий колектив недільної школи храму присутнім представив невеличкий сюжет вистави про життя Димитрія Солунського, після чого духовенство храму пригощало прихожан гостинцями.

За інформацією відділу з питань

внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.