КМДА Київська міська державна адміністрація


27 квітня 2015

Керівник району Максим Шкуро разом з Міністром екології Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний»

Керівник району Максим Шкуро разом з Міністром екології Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний»

25 квітня, у День довкілля, голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро разом з Міністром екології  та природних ресурсів України Ігорем Шевченком висадили дерева в парку «Відрадний». До прибирання та облаштування території долучилися колектив Міністерства та працівники адміністрації.

«Парк «Відрадний» ‒ один з найкращих куточків  у столиці. Це знакове місце для України. Адже саме тут бере початок річка Либідь. Тому його благоустрій для нас є не одноразовою акцією, ми постійно висаджуємо тут дерева, проводимо благоустрій, для того, аби киянам і гостям було комфортно відпочивати», ‒ зауважив голова адміністрації.

Під час зустрічі керівник району обговорив з Міністром програму екології для Солом’янського району. Голова адміністрації Максим Шкуро розповів як здійснюється моніторинг екологічної ситуації:

«У Солом’янському районі за допомогою 1 200 автоматичних датчиків стану повітря одноразово здійснено заміри забруднення. Адміністрація замовила моніторинг Інституту гігієни та медичної екології ім. О. Марзєєва. На спеціальній карті можна побачити підприємства, де є забруднення та вживати відповідних заходів тиску, щоб мінімізувати викиди. Тепер працюємо з підприємствами щодо зменшення негативного впливу на екологію. Таку програму має лише Солом’янський район міста Києва та місто Запоріжжя. Вона була підтримана Світовим Банком», ‒ розповів Максим Шкуро.

За словами Міністра екології Ігоря Шевченка, досвід району є передовим і стане в нагоді для створення національної системи моніторингу навколишнього середовища, яку наразі розробляє Міністерство, такі датчики планують встановити по всій державі.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.