КМДА Київська міська державна адміністрація


26 вересня 2013

У районі збільшилась кількість місць в дитячих садках

У районі збільшилась кількість місць в дитячих садках

Відновлення роботи груп ІІ корпусу із заміною всього обладнання дошкільного навчального закладу № 373 було розпочато у червні 2013 року. Завдяки скоординованим діям міської та районної влади вдалося завершити роботи в максимально короткі терміни. В офіційному відкритті дитячого закладу взяв участь голова КМДА Олександр Попов.

«Цього року ми вже відкрили 15 відновлених дитячих садочків, ще 4 відкриємо до кінця року. Ми планували протягом 2013 відкрити 20 дошкільних установ, але вже зараз можемо говорити про те що їх буде більше. Фактично йдеться про 4,5 тисячі місць для нашої малечі. Усі садочки, які були збудовані і введені в експлуатацію у цьому році, відповідають сучасним стандартам. Усе тут зроблено з любов’ю до дитини, із розумінням її потреб», – розповів Олександр Попов.

Перш ніж віддати 373-й дитсадок дітям тут провели загальнобудівельні, сантехнічні та електромонтажні роботи. Встановлені енергозберігаючі вікна, сучасне технологічне, ігрове обладнання та майданчики. Територію закладу прикрашають чудернацькі казкові персонажі.

Відновлення роботи другого корпусу у ДНЗ № 373 дозволить вирішити проблему забезпечення найменших мешканців району дошкільною освітою. Орієнтуючись на потреби сьогодення, побажання батьків, індивідуальні здібності дітей, планується організація додаткових освітніх послуг (англійської мови, логіки, хореографії).

Нагадаємо, соціальні ініціативи Президента України вимагають від міської влади розширювати мережу дошкільних навчальних закладів міста

Довідково.

Розширення мережі дитячих садочків у столиці відбувається шляхом відновлення непрацюючих (законсервованих) груп; відновлення груп, які вивільняються з-під оренди; відновлення непрацюючих ДНЗ; реорганізації шкіл-дитячих садочків у дошкільні навчальні заклади, а також шляхом будівництва нових приміщень ДНЗ та відкриття короткотривалих груп на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Відновлення непрацюючих груп відбувається за рахунок районних бюджетів, коштів інвесторів. Цього року таким чином відновлено 80 груп для 1600 дітей.

На сьогодні введені у дію 15 дитсадків, ще чотири – відкриються до кінця вересня. Усі інші мають бути відновлені до кінця 2013 року.

kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.