КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2015

Віталій Кличко проінспектував реконструкцію дошкільного навчального закладу № 383 на вул. Гарматній

Віталій Кличко проінспектував реконструкцію дошкільного навчального закладу № 383 на вул. Гарматній

Мер Києва Віталій Кличко проінспектував реконструкцію дошкільного навчального закладу №383 на вулиці Гарматній, 41 в Солом’янському районі. Дитсадок побудований ще в 1964 році і тривалий час не експлуатувався.

«Ми зараз знаходимося біля садка № 383. Він не працює за своїм профілем більше 20 років. І таких дитячих садків у Києві більше 90, з них 57 перебувають у комунальній власності. Ми насамперед повертаємо дитсадки до комунальної власності і робимо все, щоби вони працювали за профілем. І цей дитсадок – це приклад такої роботи», – сказав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що в результаті реконструкції і добудови площа садка збільшиться у 2,5 рази.  «На жаль, у Києві існують великі черги у дитячі садки. Попит на 200% перевищує пропозиції, які ми можемо надати. Тому ми повинні запустити не тільки цей садок, а й всі інші, які ми повертаємо до комунальної власності. Робимо все, щоби вирішити цю проблему, яка накопичувалася роками. Запускаємо об’єкти соціальної інфраструктури. Всі дитячі садки і школи, які ми будуємо, відповідають сучасним вимогам, і щодо енергозбереження також», – зазначив Віталій Кличко.

За словами керівника Солом’янського району Максима Шкуро близько 200 дітей зможуть відвідувати дитячий садок. Реконструкція закладу дозволить збільшити кількість груп з 6 до 9.

Під час реконструкції в садочку добудували частину приміщення, здійснюють повну заміну інженерних мереж та обладнання, замінять покрівлю та вікна, утеплять фасад, виконають повний комплекс оздоблювальних робіт всередині будівлі, а також благоустрій території.

Дошкільний навчальний заклад № 383 планується ввести в експлуатацію до вересня 2015 року.

Крім того, мер оглянув дорожнє покриття вулиці Західної, що розташована поблизу садка. Віталій Кличко доручив КК «Київавтодор» зробити його капітальний ремонт. «Ця дорога не ремонтувалася протягом тривалого часу. Тут асфальту взагалі немає», – сказав Віталій Кличко. Генеральний директор «Київавтодору» Сергій Густєлєв запевнив мера, що до вересня дорога і тротуари на вулиці Західній будуть відремонтовані.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.