КМДА Київська міська державна адміністрація


17 вересня 2015

У Солом’янському районі відкрили меморіальну дошку на честь загиблих рятувальників

У Солом’янському  районі відкрили меморіальну дошку на честь загиблих рятувальників

15 вересня у розташуванні 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у м. Києві відбулось відкриття меморіальної дошки в пам’ять загиблим рятувальникам - Андрію Ступаківському та Денису Ритову.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Ступаківський, якому було лише 24 роки, працював заступником начальника 4-ї державної пожежно-рятувальної частини. Спершу був курсантом Львівського державного університету безпеки життєдіяльності після чого відразу ж прибув на службу до Київського гарнізону. 35-річний Денис Ритов – старший пожежний-рятувальник 4-ДПРЧ. У пожежно-рятувальній службі пропрацював 13 років і був невід’ємною частиною свого колективу. Нагадаємо, що вогнеборці загинули під час виконання службових обов’язків на пожежі, яка виникла 4 березня у центрі столиці по вул. Саксаганського.

Вшанувати пам’ять прийшли рідні, друзі та колеги, які пліч-о-пліч пройшли професійний шлях із загиблими героями. Також висловити свою скорботу за загиблими рятувальниками прийшли заступник Голови КМДА Петро Пантелеєв та перший заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Бялковський.

„Андрій Ступаківський та Денис Ритов були справжніми професіоналами своєї справи. Вони не лише сумлінно виконували свої службові обов’язки, а й були надійними товаришами для своїх побратимів. Незважаючи на ризик, який чекав на них при кожному виїзді, вони любили свою роботу і ніколи не відступали перед труднощами. Андрій та Денис були справжнім взірцем мужності. У їхньому колективі завжди панувала дружня атмосфера. Таких щирих та компанійських людей не можна було не любити,” – зазначив заступник Голови ДСНС України Олег Авер’янов.

Поклавши корзину з квітами до меморіальної дошки, наступила хвилина мовчання. Після освяти дошки близькі та друзі висловили подяку пожежним за те, що вшанували пам’ять товаришів.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.