КМДА Київська міська державна адміністрація


15 грудня 2015

У Солом’янському районі відбулися І Амосовські читання

У Солом’янському районі відбулися І Амосовські читання

11 грудня в Солом’янській адміністрації відбулися І Амосовські читання. Провідні науковці країни зібралися, аби віддати шану двом видатним кардіохірургам – Миколі Амосову та Геннадію Книшову, а також обговорити перспективи розвитку кардіохірургії та науки загалом.

Почесними гостями конференції стали провідні закордонні науковці, що приїхали поділитися успішним досвідом у кардіохірургії, у тому числі й у організації системи надання такого ще незвичного для сучасної галузі охорони здоров`я виду медичного допомоги як трансплантація серця. Серед спікерів конференції – доктор Маріан Зембала, директор Сілезького  центру хвороб серця (Śląskie Centrum Chorób Serca), екс-міністр охорони здоров’я Польші. Академік Юрій Островський (Білорусь) поділився успішним досвідом сусідньої Білорусії в організації системи трансплантації серця.

Привітала учасників наукового форуму  заступник голови Солом’янської адміністрації Олена Горпинченко.

Формат наукової конференції об’єднав не лише наукові обговорення у галузі медицини, а й суміжних наук, що дозволило розширити аудиторію слухачів. Ректор Національного технічного університету України «КПІ», академік Михайло Згуровський презентував доповідь «Форсайт економіки України у середньостроковому і довгостроковому часових горизонтах».

Наприкінці заходу організатори нагородили  медаллю ім. М.М. Амосова кращих фахівців галузі, а також вручили грамоти за підтримку проведення заходу.

Науковий форум проведений за ініціативи Асоціації серцево-судинних хірургів України та Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.