КМДА Київська міська державна адміністрація


8 лютого 2016

У Солом’янському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів і родини загиблих

У Солом’янському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів і родини загиблих

У Солом’янській адміністрації відбулися урочистості напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  27-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Понад 1,5 тисячі військовослужбовців із Солом’янського району взяли участь у війні в Афганістані. Не повернулося до рідних домівок 15 бійців. На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Слова подяки присутнім у залі військовим-афганцям, родинам загиблих висловила заступник голови Солом’янської адміністрації Олена Горпинченко: «На превеликий жаль, про цю війну ви знаєте не з книжок і екранів телевізорів. Я хочу вклонитися матерям, які проводжали своїх синів і віддали своє найдорожче ».

Почесні грамоти та нагороди воїнам–афганцям вручили депутати Київської міської ради Микола Негрич, Андрій Андрєєв, Олег Костюшко, заступник військового комісара Солом’янського району Юрій Шевчук.

Рішенням президії Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) ветеранів-афганців нагородили медалями за заслуги.

 «Тими, хто знаходиться сьогодні у цьому залі зроблено дуже багато. Зроблено увічнення пам`яті, перш за все тим, хто загинув на афганській війні. В Україні зусиллями Української спілки ветеранів Афганістану та підтримці народних та місцевих депутатів відкрито 548 пам`ятників у 9-ти областях України. І це та шана українського народу, яка надається воїнам, які загинули виконуючи свій військовий обов`язок», – повідомив голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

Також привітали ветеранів зі святом голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко, голова Солом’янської районної спілки ветеранів Афганістану Марія Юрченко.

Під час заходу прозвучали військові вірші та пісні у виконанні творчої групи «АІСТ».

Нагадаємо, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 27-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану. 150 тисяч українців пройшли через цю страшну війну, понад 4 тис. наших співвітчизників повернулися інвалідами, більше трьох тисяч загинули.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.