КМДА Київська міська державна адміністрація


7 квітня 2016

Ганна Старостенко відвідала реабілітаційний центр Солом’янського району

Ганна Старостенко відвідала реабілітаційний центр Солом’янського району

Київська міська влада розглядає можливість відкриття ще п’яти центрів соціально-психологічної реабілітації. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Близько 25 тисяч дітей та молоді з функціональними обмеженнями потребують підтримки міської влади, в тому числі через допомогу реабілітаційних центрів. Завдяки підтримці міської влади у місті функціонує п’ять таких закладів, однак наше завдання – відкрити їх у всіх районах столиці. На сьогодні ми вивчаємо потребу та можливості створення таких центрів», – наголосила вона.

При цьому Ганна Старостенко зауважила, що заклади соціально-психологічної реабілітації надають не лише психологічну підтримку, а й педагогічну та соціокультурну.

«Зокрема сьогодні, напередодні Благовіщеня, у реабілітаційному центрі Солом’янського району Києва відбувся майстер-клас для дітей та молоді з особливими потребами з виготовлення великодніх сувенірів – Благовіщенських пташок, ляльок-мотанок та інших виробів. За допомогою досвідчених викладачів діти вчилися правильно тримати писачок, підбирати колір, візерунок та опанують техніку писанкарства», – додала вона.

За словами заступника голови КМДА, такі заходи незабаром мають відбутися у всіх центрах соціально-психологічної реабілітації: «Завдання команди Віталія Кличка – зробити Київ таким містом, в якому кожна людина, не зважаючи на свої особливості, відчуватиме комфорт та турботу. А такі майстер-класи дозволяють також розвивати творчі здібності та спілкуватися з батьками, однолітками та друзями».

Джерело: http://kievcity.gov.ua/

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.