КМДА Київська міська державна адміністрація


28 квітня 2016

У Солом’янському районі відбулися заходи з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

У Солом’янському районі відбулися заходи з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

У Центрі дитячої та юнацької творчості зібралися ліквідатори та постраждалі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, керівництво Солом’янської адміністрації, представники громадських організацій, аби відзначити 30-ту річницю з часу Чорнобильської катастрофи та вшанувати пам'ять про тих, хто загинув.

Народний депутат України Дмитро Андрієвський та голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро вручили грамоти й подяки ліквідаторам аварії.

«Важливо пам’ятати та доносити правдиву інформацію до нових поколінь про трагедію, яка торкнулася мільйонів людей. Тільки у Солом’янському районі на обліку перебуває понад 5 тисяч мешканців, які постраждали від аварії, з них понад три тисячі ліквідаторів. Тоді ніхто не задумувався про наслідки. Ніхто не думав про здоров’я, про пільги, нагороди. Люди йшли самовіддано виконувати завдання, тому що не можна було інакше. Сьогодні, ми по-іншому сприймаємо трагедію і оцінюємо величезний подвиг, який зробили 30 років тому всі, хто перебував у ці дні на атомній станції та зупинив небезпеку ціною свого здоров’я. Безперечно, підтримка держави  й адресна допомога для людей має бути постійною», − зазначив Максим Шкуро.

Керівник району подякував присутнім і запевнив, що намагатиметься,  як голова району, докладати максимум зусиль для вирішення проблем чорнобильців.

До присутніх звернувся генерал-полковник Юрій Сєдих, член громадської організації «Спілка інвалідів Чорнобиля та членів сімей померлих» Солом’янського району, який розповів про свою роботу на Чорнобильській АЕС.  У травні 1986 року він очолив групу науковців, яка разом з підрозділами Міністерства Оборони СРСР та Цивільної оборони УРСР брала участь у ліквідації наслідків аварії на атомній станції.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, хто загинув під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.