КМДА Київська міська державна адміністрація


29 вересня 2016

У Солом’янському районі відбувся мітинг-реквієм з нагоди 75-річчя оборони міста Києва

У Солом’янському районі відбувся мітинг-реквієм з нагоди 75-річчя оборони міста Києва

27 вересня на території мікрорайону Жуляни відбувся урочистий мітинг-реквієм, приурочений до 75-ї річниці героїчної оборони міста Києва.

Урочистості розпочалися на березі річки Нивка, де школярі та курсанти, створивши живий ланцюг, поклали квіти на знак пам’яті героїчним захисникам Києва, які загинули під час оборони міста. Школярі запевнили ветеранів, що берегтимуть пам’ять про Другу світову війну та воїнів-героїв, які подарували їм світле майбутнє.

Біля підніжжя Меморіалу загиблих воїнів мікрорайону Жуляни присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час масштабних бойових дій з оборони міста Києва від окупантів у липні-вересні 1941 року.

«Сьогодні у Солом’янському районі залишилось лише 18 учасників оборони Києва. Сини тих, хто стояв на обороні Києва тоді, стоять на обороні східних рубежів нашої Батьківщині – наші воїни Збройних сил України. Хочу нагадати, що також у 1941 році основну роль у обороні Києва відіграли саме мешканці Жулян, які увійшли у народне ополчення і допомагали військовим не пускати ворога у столицю. Ми прийшли на братську могилу тих, хто загинув, захищаючи Київ. У цій братській могилі поховані 78 учасників оборони та на плитах викарбувані імена тих мешканців Жулян, які віддали свої життя за нашу Батьківщину», − зазначив у своєму виступі Борис Парафейніков, голова ветеранської організації району.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.