КМДА Київська міська державна адміністрація


10 квітня 2017

У парку «Відрадний» відбулася масштабна україно-грузинська толока

У парку «Відрадний» відбулася масштабна україно-грузинська толока

8 квітня в парку «Відрадний» відбулася масштабна толока. На Алеї україно-грузинської дружби, закладеній минулого року, висадили 23 дерева ліщини. Приєдналися до заходуНадзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, народний депутат України Дмитро Андрієвський, керівник Солом’янського району Максим Шкуро, представники грузинського посольства та Солом’янської РДА, мешканці району, школярі та студенти.

«В історії українського та грузинського народів багато спільного і паралелей. Ми солідарні з грузинським народом. І нам приємно, що саме в Солом’янському районі з’явилася символічна Алея дружби та традиція щороку зустрічатися разом і висаджувати нові дерева, − зауважив голова району Максим Шкуро.

Такий захід у районі проводиться другий рік поспіль і символічно напередодні 9 квітня на знак пам’яті про трагічні події, які відбулися в Грузії 9 квітня 1989 року. Цього дня в Тбілісі під час антирадянського протесту загинула 21 людина, тисячі були поранені й отруєні газом. Так почалася боротьба за незалежність Грузії, яка прискорила її вихід з СРСР. 9 квітня в Грузії проголошено Днем національної єдності.

«У Києві з’явився своєрідний символ єднання українського та грузинського народів – навіть за кілька десятиліть цю Алею побачать майбутні покоління. Обидва наших народи змушені боротися і відстоювати свою незалежність. На гербі Грузії написано «Сила в єдності!». На знак дружби і єдності наших держав ми висадили цю алею в парку», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

На сцені в парку відбувся концерт українських та грузинських колективів, поруч − майстер-класи з петриківського розпису, вікторини, спортивні змагання для дітей. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.